Aspall – prémiové cydre a octy

História spoločnosti Aspall sa datuje do roku 1728.

 

CYDER

 

Cider je výsledný produkt riadenej fermentizácie jablčného muštu. Spoločnosť Aspall zámerne používa “Y” v slove CYDER, chce týmto poukázať na vyšší štandard pri výrobe svojich produktov na rozdiel od konkurencie, ktorá používa názov cider.

Tradičná receptúra, založená na kombinácii horko-sladkých a kulinárskych jablkách, sa odovzdáva a vylepšuje z generácie na generáciu za účelom produkovanie super prémiové produktu, ktorým sú cydre dnes.

V procese, sa experimentovalo s viacerými druhmi zmesí ovocia, od ťažko taninových cidrových jabĺk akými sú Medaille d’Or cez dezertné a kulinárske akými sú Cox a Bramley. Súčasná zmes reprezentuje to najlepšie, čo dané odrody ponúkajú – napr. odroda Cox jej sladkosť, Bramley prináša kyslosť a jablkovú arómu, kombinácia sladko-horkých jabĺk dáva cidru telo a krásnu dochuť. Napriek tomu, že dnešná zmes sa líši od pôvodnej, ktorú vytvoril zakladateľ Clement v roku 1728, filozofia Aspallu zostáva tá istá, vytvoriť skutočne výnimočný produkt, ktorý by s radosťou a hrdosťou pil aj samotný Clement.

OCTY

Ocot je vlastne alkoholický likér, ktorý skysol ako výsledok pôsobenia neškodnej kyselino-tvornej baktérie. Výsledná tekutina nechutí už ako alkohol, vyvinie sa príjemná ostrá chuť.

Octy sa používajú na celom svete, ocot je jedným z najstarších kulinárskych ingrediencií, ktoré pozná človek. Hippocrates ocenil jeho liečivú hodnotu a predpisoval ho svojim pacientom už v roku .

Octy sa výborne hodia do šalátov, marinád, dresingov, majonézy, chutney…
Octy Aspall sú vhodné pre vegánov a vegetariánov, sú nepasterizované.

V našej ponuke nájdete:

Organic Cyder Vinegar

Cabernet Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc Vinager

Recent Related Posts