O mladých vínach síce netreba veľa hovoriť, ale treba ich najmä piť – no pripájame zopár stručných charakteristík od nás
Kaschauer Cabernet Sauvignon Rosé 2020 Ostrožovič -
Cabernet Sauvignon je jednou z najrozšírenejších modrých muštových odrôd viniča na svete a často je označovaný aj ako kráľ modrých muštových odrôd.
Ilustrácia je inšpirovaná príbehom o sv. Alžbete Uhorskej (Durínskej) kedy premenila chlieb na ruže – symbol dobročinnej lásky. Tradičná grafická technika linorytu odkazuje na stredoveké obdobie v ktorom žila. Sv.Alžbeta je patrónkou charity – nech pitie tohto krásneho vína Vás privedie na ušľachtilé myšlienky a dobré skutky!
Purus Veltlínske Skoré Červené 2020 - Strapec je naružovelej, mierne fialovej farby – odtiaľ ten názov “červené” hoc ide o biele víno.;) Víno je príjemné, má nevtieravú vôňu. Pripomína hruškové tóny, jemné kvetinové tóny a agátový med. Doporučujeme: rybie špeciality, husté polievky, omáčky, studená kuchyňa
Nichta 66 Muškát a Cabernet Sauvignon Rosé – pre milovníkov sladkých nízko-alkoholových vín je každoročne príchod tejto dvojičky “malým” sviatkom. Označenie “66″ odkazuje na zbytkový cukor vo víne
Strekov 1075 Bob - 100% Modrý Portugal. Hrozno bolo zberané z kolíkového vinohradu vysadeného v roku 2012, ktorý je od počiatku v BIO režime. Po dvojtýždňovom kvasení v čiastočne otvorených kadiach bolo víno pretočené do 2.500 litrového dubového sudu.
Supertea čaj je super chutný.
Spája starodávnu tradíciu výroby čaju z ďalekého Východu so škandinávskym minimalizmom a dizajnom. Vyrábaný v malom množstve iba čisto z prírodných 100% organických ingrediencií. Navyše v krásnom balení, ktoré je priateľské k planéte- od biologicky odbúrateľných filtrov až po recyklovaný papier. Firma Teministeriet sídli v Malmö vo Švédsku.

Santa Catarina prináša na Váš stôl toho najlepšieho tuniaka pripraveného podľa remeselných metód používaných starými majstrami v konzervárenstve. Tuniak sa loví v Azorskom mori spôsobom, ktorý je bezpečný pre životné prostredie, následne sa ručne spracováva, vrátane prípravy všetkých prísad, plnenia a označovania.
A pre tých ktorí ľúbia karamel a oriešky v čokoláde je tu novinka Forra Karamel a Gianduja (gianduja je oriešková pasta, ktorá sa pripravuje tradičným postupom už od roku 1852. Jej pôvod je v meste Turín v Taliansku)