Vína mesiaca február 2023 v Kubbo Select

Vína mesiaca: Rosé nie len na leto

Ružové vína, si mnohí spájajú len s horúcimi slnečnými dňami. Vedeli ste, že ružové vína sú vysoko univerzálne k párovaniu s jedlom? Vyskúšajte ružové víno so zbytkovým cukrom ku pikantnej indickej alebo inej ázijskej kuchyni a budete milo prekvapení.

 

  • Kylie Minogue Prosecco DOC extra dry
    Elegantné šumivé prosecco Rosé s tónmi čerstvých jahôd, malín a kvetov vyrobené podľa preferencií speváckej ikony Kylie Minogue. Jasná textúra a svieža chuť s osviežujúcim citrusovým záverom.
    Gastronómia: Vyskúšajte so sladko-slaným predjedlom, ako sú datle zabalené v prosciutte! Určite vhodné aj k morským plodom a slaným syrom.
  • Krásná Hora Pink 2021
    Suché, svieže, skvele piteľné, nefiltrované rosé. Víno dozrieva 9 mesiacov v starších 500l sudoch barrique. Obsahuje minimum síry.
    Gastronómia: Vyskúšajte s jednoduchými predjedlami ako hummus, či ľahká smotanová nátierka s čerstvou zeleninou
  • Korvin Cabernet Sauvignon Rosé
    Kráľovsky opojné víno s tónmi malín, jahôd a bobuľového ovocia z obce Rybník (Južné svahy štiavnických vrchov). Plná chuť s príjemným zbytkovým cukrom. Vyzrievané v nereze, ležanie na kaloch 3mesiace, celková síra len. 60mg
    Gastronómia: Ideálny partner k ovocno-čokoládovým dezertom, homárovi a grilovanému tuniaku, prípadne pikantnej “ázii”.
  • Vinárstvo Papillon Oups Rosé!
    Ružový Pinot Noir, ktorý vznikol neplánovane… Oups…Rosé, ktoré je ovocné, svieže, s kvetinovou arómou. Odporúčané na romantické večery a  kulinárske príležitosti. Pinot Noir patrí medzi najuniverzálnejšie odrody čo sa párovania s jedlom týka!
    Gastronómia: Skúste melón v prosciutte, špargľu, grilovaný losos, homár, cestoviny s krémovými omáčkami.
  • C WINERY ARDEA ROSÉ PÉT NAT
    Prírodne šumivé nefiltrované víno typu Pét Nat zo Strekova. Ovocný vínny “sorbet” plný tónov jahôd, malín a citrusov. Nádherne svieži cabernet sauvignon. Ardea – prírodne šumivé, prirodzené vábivé víno
    Gastronómia: Dobre si rozumie s grilovanými špecialitami, ľahkými cestovinovými šalátmi a ovocným dezertmi, alebo ku naozaj mastným jedlám!

Vína mesiaca: Remeselné vína
Objavte čaro remeselných vín vyrábaných s rešpektom k prírode. Autentické vína, ktoré v sebe nesú odraz terroiru.

  • Bott Frigyes Furmint Faricka 2020
    Dokonalý Furmint z obce Mužla, z vinársta, ktoré sa dostalo so svojimi vínami do viacerých michelinovských reštaurácii po celom svete. V chuti dominujú citrusy, zelené jablko a príjemná minerálna linka. Biele ovocie, citrusy, biele kvety, náznak bylín a charakteristická mineralita. V ústach doznieva zamatový, ovocno-minerálny charakter. Faricka je názov výnimočného vinohradu.
    Gastronómia: Skvelé ku kuraťu v bylinkovej kruste, k bielym rybám alebo aj ku perkeltu.
  • Aldo Viola Saignée (Taliansko, Sicília)
    Výnimočné víno zo slnkom zaliatej Sicílie, v ktorom dostanete prekrásny Syrah, spolu s Nerello mascalese (ktoré je často prirovnávané k Pinot Noir) a odrode Perricone. Víno má ľahší prejav, napriek tomu má dušu a hĺbku práve vďaka použitým odrodám.
    Gastronómia: Dokonale doplní barbeque rebierka, pečenú kačku, či grilované portobello.
  • Krásná hora La Blanca 2021 (Morava, ČR)
    Extrémne piteľné nefiltrované víno, ktoré má ale dostatočne plné telo a dlhé doznievanie vďaka kontaktu so šupkami. Mix odrôd sa postaral o vôňu kvetín, citrusov a bylín. Chuť je bohatá ovocná s osviežujúci kyselinou.
    Gastronómia: Skvelá kombinácia s tradičnými jedlami ako tvarohová pomazánka, pečené kura, rizoto.
  • Víno Vdovjak Icarus (Veľka Tŕňa, Tokaj)
    Bohaté osviežujúce víno plné ovocia, ktoré v pohári zaujme jemnou krémovou penou. Vo vôni dominujú elegantné tóny ruže a jazmínu prelínajúce sa s ovocnými dotykmi zlatého jablka a exotického ovocia ako banán a ananás.
    Gastronómia: Perfektne sa hodí k darom mora, rybám, rizotám či zeleninovým jedlám.
  • Cantina San Biago Vecchio Porcaloca (Emilia Romagna, Taliansko) Sangiovese s ružovou dušou takmer nepostrehnuteľný tanín. Je to jemné víno, explózia ovocia a príjemná piteľnosť. Dozrievané v nereze.
    Gastronómia: Skúste krémové hubové risotto,  výborné doplní jedlá s paradajkovým základom, určite vyskúšajte s pizzou!

Na zdravie priatelia!
Víno je odpoveď!

Recent Related Posts