Ochutnajte mladé vína z produkcie výnimočného slovenského a francúzského vinárstva

Ochutnajte mladé vína z produkcie výnimočného slovenského a francúzského vinárstva
KEDY: 15.11.2012 (štvrtok),od 18:00 hod.
KDE:  KubBo Select

STREKOV BOBULÉÉÉ

Príďte ochutnať prvý, historický ročník strekovského Bobulééé 2012 z produkcie vinárstva Strekov 1075. Nechajte sa očariť krásou mladého Modrého Portugalu. Odporúčame konzumáciu vína do 72 hodín, víno je totiž stáčané do fliaš priamo zo suda bez použitia akýchkoľvek stabilizačných prípravkov.

 

Majiteľ vinárstva Zsolt Sütő o víne povedal: “Bobulé je panenské, nedotknuté víno, ktoré svojou dokonalosťou v nedokonalosti a pôvabom mladosti odhaľuje svoju úprimnú a nevinnú tvár. Jeho čisté hroznové tóny a primárna ovocnosť sú skutočnými darmi prírody“.Nezabudol zdôrazniť, že víno nebolo vôbec mechanicky namáhané a dobou 50 dní po zbere nemalo čas získať stabilitu sudovým zrením, čím je len umocnená jeho ovocnosť a mladistvý charakter.

Nechajte sa očariť krásou mladého Modrého Portugalu v našej vinotéke. Odporúčame konzumáciu vína do 72 hodín, víno je totiž stáčané do fliaš priamo zo suda bez použitia akýchkoľvek stabilizačných prípravkov.

STREKOV 1075 – tradidicionálne prírode verné vína: http://www.strekov1075.sk/

Beaujolais Nouveau Day

Každý rok, vždy tretí štvrtok v novembri, presne minútu po polnoci začína svoju púť nové Beaujolais. Milióny fľašiek, debničiek i celých paliet z dediniek i miest tohto regiónu smerujú spiacim Francúzskom do Paríža, aby odtiaľ vyrazilo na svoju púť do celého sveta.Oslávte spolu s celým svetom Beaujolais Nouveau Day dňa 15. novembra (tretí štvrtok v novembri) v KubBo Select.

 

Beaujolais Nouveau - mladé červené víno pochádzajúce z Francúzska z regiónu Beaujolais, ktorý zahŕňa 12 menších častí. Nie je určené na archiváciu, ale naopak na skorú spotrebu.

Domaine du Vissoux – Beaujolais Nouveau Les Griotes

Les Griotes je typickým predstaviteľom Beaujolais Nouveau. Je priame, hladké, ľahko sa pije, otvára sa sviežosťou a chuťou červeného ovocia. Okolo 20. októbra majiteľ vinárstva Pierre-Marie Chermette starostlivo vyberá najdlhšie cuvée s najvýraznejšou ovocnosťou pre svoje Les Griotes. Časť hrozna pre toto víno pochádza z oblasti Bois d’Oingt, dodáva mu jemnosť a ovocnosť. Druhá časť je zo Saint Vérand, hrozno zo žulovej pôdy mu dáva jemné taníny. Víno 5 dní maceruje a následne 4 týždne dozrieva. Je žiarivo- rubínovej farby. Vo vôni dominuje priam explózia červeného ovocia s dominanciou malín a jahôd. V ústach je hladké, harmonické, ľahko sa kĺže a zanecháva pocit sviežosti. Les Griotes je výborným partnerom k širokému radu jedál od rýb, bieleho či červeného mäsa, studených nárezov až k torte z červených ríbezlí. Podávajte pri teplote 13 °C. Na vrchole je zhruba 6 mesiacov.

Domaine du Vissoux – Beaujolais Nouveau Rosé Les Griotes

Les Griotes Rosé je víno neprekonateľnej sviežosti. Svetloružová róba tohto vína ukrýva v sebe tóny fuchsie a v chuti prekvapivo pripomína zrnká granátového jablka. Hrozno pre toto víno pochádza z oblasti Bois d’Oingt, ktorá mu dodáva jedinečnú jemnosť a ovocnosť. Produkuje sa bez pridania cukru. Prvý krát bolo dostupné v ročníku 2011. Víno má krásnu svetloružovú s fuchsiovými tónmi. Vo vôni dominujú ľahké tóny ovocia a kvetov. Chuť je príkladne zaguľatená, plná lesných jahôd, černíc a čerešňového koláča. V závere vystupujú jemné nuansy badiánu a granátového jablka. Je skvelým partnerom k predjedlám, k šalátom, ku grilovanému mäsu, k barbecue, k darom mora či k rybám. Príjemne ladí tiež s exotickou kuchyňou. Skúste aj k dezertom a k ovocným sorbetom. Podávajte pri teplote 10 °C. Na vrchole je zhruba 6 mesiacov.

Domaine du Vissoux – Beaujolais Nouveau Cuvée Vielles Vignes

Hrozno pre produkciu tohto vína pochádza zo 4 hektárovej vinice v Saint Vérand. Juhozápadne orientovaný vinohrad je starý 40 až 85 rokov a rastie na žulovej pôde, čo dodáva tomuto cuvée jeho legendárnu sýtosť. Je to prvé Beaujolais Nouveau v histórii, ktoré bolo vyrobené bez pridania cukru. Určite si pri ňom zmení názor každý, kto bol v minulosti sklamaný s týmto druhom vína. Jeho komplexnosť je priam očarujúca. Prvýkrát bolo vyprodukované v roku 1988, pri jeho zrodení spolupracoval Pierre- Marie s Les Caves Legrand v Paríži. Víno 5 dní maceruje, vyrába sa výlučne bez pridania cukru a následne zreje 1 mesiac v starých dubových sudoch. Má hustú, sýtu farbu s fialovými odtieňmi. Vôňa je plná zrelého červeného a čierneho ovocia. Chuť je bohatá s jasnými tanínmi a dužinatosťou na jazyku. Komplexná konzistencia, koncentrácia a vyváženosť chuti. Dominujú v nej pôvabné nuansy po džemoch a želatíne z červeného a čierneho ovocia, záver je dlhý s jemným korenistým dotykom. Víno je otvorené nekonečným harmóniám k jedlu. Skvelé je ku kačke, zajačinke, k červenému mäsu i divine. Podávajte pri teplote 13 °C. Na vrchole je do jedného roka. Počas zimy sa dokonca zlepšuje a je skvelým spoločníkom pri vítaní jari.

Degustačný kupón stojí 3€ pre členov KubBo Select klubu
V cene je ochutnávka 4 druhov vín a malé občerstvenie.
Lístky je možné si zakúpiť v predpredaji alebo priamo na mieste.

Tešíme sa na Vás
NAZDRAVIE!

Recent Related Posts