Billecart-Salmon šampanské pre výnimočné okamžiky

Spoločnosť Billecart Salmon s bohatou históriou, bola založená manželmi Nicolasom Francois Billecartom a Elisabeth Salmon v roku 1818. Už skoro dvesto rokov rodina Billecart dedí z generácie na generáciu tajomstvo výroby výnimočného šampanského.

Predstavenia portfólia:

Brut Réserve

Brut Réserve Billecart-SalmonBrut Réserve je francúzske biele víno z oblasti Champagne. Víno vyrába Billecart-Salmon.

Zloženie vína:
35% Chardonnay, 35% Pinot Noi,r 30% Pinot Meunier, Brut Réserve je ľahké, jemné a harmonické šampanské, jeho chuť je tvorená odrodami Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier a z troch rôznych ročníkov, vypestovaných na najlepších miestach regiónu Champagne
Charakteristika vína:
HARMÓNIA A VYVÁŽENOSŤ. Brut Réserve s odleskami slamovožltej je výnimočné jemnosťou svojich pomaly stúpajúcich bubliniek a trvácnej peny. Spája sa v ňom zrelosť s kvetinovou sviežosťou a dýcha vôňami čerstvého ovocia a zrelých hrušiek. Plná a presná chuť kombinovaná s jemnou sviežosťou a bohatý bouquet sú svedkami zrenia tohto cuvée v tradičných pivniciach tohto vinárstva.
Gastronómia:
Brut Réserve je ideálnym partnerom pre každú príležitosť .Je výborné ako aperitív a môže sa kombinovať s veľkým počtom jedál, skvelé k plodom mora. Ideálna teplota pri servírovaní je 8º C.
Ocenenia vína:
Robert Parker 90 bodov.

Blanc de Blancs

Blanc de Blancs Billecart-SalmonBlanc de Blancs je francúzske biele víno z oblasti Champagne. Víno vyrába Billecart – Salmon.

Zloženie vína:
100% Chardonnay, je produkované z piatich vinohradov grand cru v Cotes de Blancs: Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger a Oger. Je to zmes dvoch rôznych rokov odhaľujúca špeciálnu kvalitu Chardonnay.
Charakteristika vína:
DELIKÁTNOSŤ A ELEGANCIA. Jemná pena delikátnych bubliniek elegantne sprevádza odlesky svojej zlatej farby. Prekvapí Vás svojou čistou intenzitou vône sušeného ovocia, mandlí a čerstvých lieskových orieškov, zmiešanou s dužinatým ovocím. Krémový pocit bubliniek pripomína vôňu briošky s maslom a vône minerálov. Dlhotrvajúci záver so sviežou a elegantnou sladkosťou.
Gastronómia:
Skvelé snúbenie s kaviárom a čerstvými ustricami ale tiež s grilovanou rybou a plodmi mora.

Brut Rosé

Brut Rosé Billecart-SalmonBrut Rosé je francúzske ružové vínoz oblasti Champagne. Víno vyrábaBillecart – Salmon.

Zloženie vína:
40% Chardonnay, 20%Pinot Meunier, 20% Pinot Noir, ktorého časť sa vinifikuje ako červené víno. Tajomstvá výroby a metóda kvasenia tohto cuvée pochádzajú až zo začiatkov vinárstva BILECART-SALMON a tradujú sa už sedem generácií.
Charakteristika vína:
ROMANTICKÉ CHAMPAGNE. Svetloružová farba s tehlovo-oranžovým odleskom a retiazkou jemných bubliniek. Tóny červeného ovocia (čerešne, jahody, maliny) dopĺňa ušľachtilosť kvetov, biskvitu a jemné noty toastu. V chuti uhladené, v perlení zamatové, jemne svieže, krásne minerálne médium s dlhou dochuťou v červených ovocných nuansách.
Gastronómia:
Brut Rosé je ideálnym partnerom ako aperitív, skvelé tiež s divým lososom alebo sushi. K dezertu pridá úžasný dotyk príchuti červeného ovocia. Romantické šampanské pre príjemné večery…
Ocenenia vína:
Robert Parker 90 bodov.

Cuvée Nicolas Francois Billecart(1998/2000)

Kvalitné víno:
94bodov

Cuvée Nicolas Francois Billecart je francúzskebiele víno z oblastiChampagne. Víno vyrába Billecart – Salmon.

Zloženie vína:
60% Pinot Noir, 40% Chardonnay, toto výnimočné cuvée bolo prvýkrát vyrobené v roku 1964 na počesť zakladateľa vinárstva. Je výsledkom zmesí grand cru viníc z Cotes des Blancs (Chardonnay) a Montagne de Reims (Pinot Noir). Jeho kvasenie,čiastočne v tradičných dubových kadiach podchytáva ušľachtilý charakter tohto výborného,elegantného a bohatého vína.
Charakteristika vína:
VYVÁŽENOSŤ A BOHATOSŤ. Nádherná bledo-zlatá farba a jemná pena. Brilantne kombinuje pomaly stúpajúce bublinky s trvajúcim reťazcom perál. Čerstvosť rozvíja celú svoju komplexnosť vôní. Dominujú vône bielych kvetov spojené s jemnými stopami briošky. Vyváženosť medzi bohatosťou a trvácnosťou je hlavným znakom tohto dokonalého vína. Výborná zmes grand cru, z ktorého je vyrobené, mu dáva vynikajúcu sviežosť na jazyku a rozvíja široký rad chutí.
Gastronómia:
Skvelý aperitív, nádherne znásobuje chuť čerstvých darov mora ako aj náročnejších úprav bieleho mäsa. Ideálna teplota pri servírovaní je 10º C.
Ocenenia vína:
Robert Parker 94 bodov.

Cuvée Elisabeth Salmon Rosé(1999/2000)

Cuvée Elisabeth Salmon Rosé je francúzske ružové víno z oblastiChampagne. Víno vyrába Billecart – Salmon.

Zloženie vína:
55% Pinot Noir, 45% Chardonnay, prvý krát bolo vyprodukované v roku 1988 na počesť spoluzakladateľke vinárstva Elisabeth Salmon. Extrémne delikátne cuvée je vyrobené z rovnakej zmesi Pinot Noir a Chardonnay. Sú vinifikované ako biele vína, ku ktorým bolo pridané Pinot Noir z Mareuil-sur-Ay, vinifikované ako červené víno.
Charakteristika vína:
SILA A KOMPLEXNOSŤ. Expresívna a komplexná vôňa. Exotické drevo, čerstvé figy, kandizované ovocie, divé jahody a ružové lupene. Veľmi dlhá a komplexná chuť na jazyku. Dominujú v nej tóny červeného ovocia a korenia spolu s mätou.
Gastronómia:
Toto úžasne šampanské je vhodné podávať k darom mora, s jedlami z hydiny a k dezertom z červeného ovocia.
Ocenenia vína:
Robert Parker 93 bodov
Značku Billecart-Salmon v Košiciach kúpite len v KubBo Select.
www.facebook.com/kubboselect
Recent Related Posts