Spoločnosť Billecart Salmon s bohatou históriou, bola založená manželmi Nicolasom Francois Billecartom a Elisabeth Salmon v roku 1818. Už skoro dvesto rokov rodina Billecart dedí z generácie na generáciu tajomstvo výroby výnimočného šampanského.
Predstavenia portfólia:
Brut Réserve
35% Chardonnay, 35% Pinot Noi,r 30% Pinot Meunier, Brut Réserve je ľahké, jemné a harmonické šampanské, jeho chuť je tvorená odrodami Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier a z troch rôznych ročníkov, vypestovaných na najlepších miestach regiónu Champagne
HARMÓNIA A VYVÁŽENOSŤ. Brut Réserve s odleskami slamovožltej je výnimočné jemnosťou svojich pomaly stúpajúcich bubliniek a trvácnej peny. Spája sa v ňom zrelosť s kvetinovou sviežosťou a dýcha vôňami čerstvého ovocia a zrelých hrušiek. Plná a presná chuť kombinovaná s jemnou sviežosťou a bohatý bouquet sú svedkami zrenia tohto cuvée v tradičných pivniciach tohto vinárstva.
Brut Réserve je ideálnym partnerom pre každú príležitosť .Je výborné ako aperitív a môže sa kombinovať s veľkým počtom jedál, skvelé k plodom mora. Ideálna teplota pri servírovaní je 8º C.
Robert Parker 90 bodov.
Blanc de Blancs
100% Chardonnay, je produkované z piatich vinohradov grand cru v Cotes de Blancs: Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger a Oger. Je to zmes dvoch rôznych rokov odhaľujúca špeciálnu kvalitu Chardonnay.
DELIKÁTNOSŤ A ELEGANCIA. Jemná pena delikátnych bubliniek elegantne sprevádza odlesky svojej zlatej farby. Prekvapí Vás svojou čistou intenzitou vône sušeného ovocia, mandlí a čerstvých lieskových orieškov, zmiešanou s dužinatým ovocím. Krémový pocit bubliniek pripomína vôňu briošky s maslom a vône minerálov. Dlhotrvajúci záver so sviežou a elegantnou sladkosťou.
Skvelé snúbenie s kaviárom a čerstvými ustricami ale tiež s grilovanou rybou a plodmi mora.
Brut Rosé
40% Chardonnay, 20%Pinot Meunier, 20% Pinot Noir, ktorého časť sa vinifikuje ako červené víno. Tajomstvá výroby a metóda kvasenia tohto cuvée pochádzajú až zo začiatkov vinárstva BILECART-SALMON a tradujú sa už sedem generácií.
ROMANTICKÉ CHAMPAGNE. Svetloružová farba s tehlovo-oranžovým odleskom a retiazkou jemných bubliniek. Tóny červeného ovocia (čerešne, jahody, maliny) dopĺňa ušľachtilosť kvetov, biskvitu a jemné noty toastu. V chuti uhladené, v perlení zamatové, jemne svieže, krásne minerálne médium s dlhou dochuťou v červených ovocných nuansách.
Brut Rosé je ideálnym partnerom ako aperitív, skvelé tiež s divým lososom alebo sushi. K dezertu pridá úžasný dotyk príchuti červeného ovocia. Romantické šampanské pre príjemné večery…
Robert Parker 90 bodov.
Cuvée Nicolas Francois Billecart(1998/2000)
Cuvée Nicolas Francois Billecart je francúzskebiele víno z oblastiChampagne. Víno vyrába Billecart – Salmon.
60% Pinot Noir, 40% Chardonnay, toto výnimočné cuvée bolo prvýkrát vyrobené v roku 1964 na počesť zakladateľa vinárstva. Je výsledkom zmesí grand cru viníc z Cotes des Blancs (Chardonnay) a Montagne de Reims (Pinot Noir). Jeho kvasenie,čiastočne v tradičných dubových kadiach podchytáva ušľachtilý charakter tohto výborného,elegantného a bohatého vína.
VYVÁŽENOSŤ A BOHATOSŤ. Nádherná bledo-zlatá farba a jemná pena. Brilantne kombinuje pomaly stúpajúce bublinky s trvajúcim reťazcom perál. Čerstvosť rozvíja celú svoju komplexnosť vôní. Dominujú vône bielych kvetov spojené s jemnými stopami briošky. Vyváženosť medzi bohatosťou a trvácnosťou je hlavným znakom tohto dokonalého vína. Výborná zmes grand cru, z ktorého je vyrobené, mu dáva vynikajúcu sviežosť na jazyku a rozvíja široký rad chutí.
Skvelý aperitív, nádherne znásobuje chuť čerstvých darov mora ako aj náročnejších úprav bieleho mäsa. Ideálna teplota pri servírovaní je 10º C.
Robert Parker 94 bodov.
Cuvée Elisabeth Salmon Rosé(1999/2000)
Cuvée Elisabeth Salmon Rosé je francúzske ružové víno z oblastiChampagne. Víno vyrába Billecart – Salmon.
55% Pinot Noir, 45% Chardonnay, prvý krát bolo vyprodukované v roku 1988 na počesť spoluzakladateľke vinárstva Elisabeth Salmon. Extrémne delikátne cuvée je vyrobené z rovnakej zmesi Pinot Noir a Chardonnay. Sú vinifikované ako biele vína, ku ktorým bolo pridané Pinot Noir z Mareuil-sur-Ay, vinifikované ako červené víno.
SILA A KOMPLEXNOSŤ. Expresívna a komplexná vôňa. Exotické drevo, čerstvé figy, kandizované ovocie, divé jahody a ružové lupene. Veľmi dlhá a komplexná chuť na jazyku. Dominujú v nej tóny červeného ovocia a korenia spolu s mätou.
Toto úžasne šampanské je vhodné podávať k darom mora, s jedlami z hydiny a k dezertom z červeného ovocia.
Robert Parker 93 bodov