Cointreau je najstarší francúzsky pomarančový likér, jeho vznik sa datuje do roku 1849.
Jeho základ tvorí kôra z ručne lúpaných haitských pomarančov. Presná receptúra je držaná v tajnosti. Likér vás očarí svojou silou a sviežosťou. Konzumuje sa v čistej podobe,
prípadne s ladom. Môže vám poslúžit ako aperitív tak ako aj digestívum.
Len v KubBo Select môžete prežiť Cointreauverzný február.
Každému kto si zakúpi likér Cointreau pribalíme 2x Martini pohár s podpisom Dita von Teese
Potešte svoju lásku niečim originálnym a prežite COINTREAUverzný valentín.
Súčasne idete do žrebovania
o COINTREAUverznú večeru v reštaurácii CAMELOT v hodnote 50eur!
Viac informácií o podujatí nájdeš tu
BUĎTE COINTREUAverzní!
Cointreau sa stal populárny najmä ako základ najznámejších miešaných nápojov, ktoré si veľmi jednoducho dokážete pripraviť aj vy.
COSMOPOLITAN
RECEPT:
- 20 ml Cointreau
- 10 ml limetková šťava
- 20 ml brusnicový džús
- 40 ml vodka
Ingredienci nalejeme do šejkeru
s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených martini pohárov.
Zdobenie:
Ozdobíme prúžkom z pomarančovej kôry.
SIDE-CAR
RECEPT:
- 30 ml Cointreau
- 30 ml šťava z citrónu
- 30 ml Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish cognac
Ingredienci nalejeme do šejkeru s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených martini pohárov.
Zdobenie:
Ozdobíme prúžkom z pomarančovej kôry.
MARGARITA
RECEPT:
- 20 ml Cointreau
- 20 ml limetková šťava
- 40 ml tequila Sauza
Ingredienci nalejeme do šejkeru
s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených margarita pohárov.
Zdobenie:
Krúžkom limetky, okraj pohára navlhčíme limetkou a ponoríme do hrubozrnej soli.
MARGADITA
- 40 ml Cointreau
- 30 ml šťava z limetky
- 40 ml silver tequila Sauza
- 10 ml Monin syrup z ruží
Ingredienci nalejeme do šejkeru s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených couple pohárov.
Zdobenie:
Lupienkom žltej ruže, okraj pohára navlhčíme limetkou a ponoríme do hrubozrnej soli.
CITRUS
RECEPT:
- 40 ml Cointreau
- 20 ml limetková šťava
- 60 ml šťavy z ružového grepu (džús)
Ingredienci nalejeme do long drink pohára naplneného ľadom. Premiešame.
Zdobenie:
Prúžkom z limetkovej kôry.
Cointreau Teese
RECEPT:
- 40 ml Cointreau
- 15 ml šťava z citrónu
- 20 ml jablkový džús
- 15 ml Monin syrup z fialiek
Ingredienci nalejeme do šejkeru s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených martini pohárov.
Zdobenie:
Kvetom fialky, okraj pohára pretrieme čerstvým zázvorom .
Red Bubbles
RECEPT:
- 40 ml Cointreau
- 50 ml džús z červeného grepu
- sóda alebo tonic
Ingredienci nalejeme do poháru s kockami ľadu, dolejeme sódou alebo tonicom.
Cointreaupolitan
RECEPT:
- 50 ml Cointreau
- 20 ml šťava z citrónu
- 30 ml brusnicový džús
Ingredienci nalejeme do šejkeru s kockami ľadu, dôkladne premiešame, nalievame do vychladených martini pohárov.
Zdobenie:
Zdobíme prúžkom z pomarančovej kôry.
Cointreau Fizz
RECEPT:
- 50 ml Cointreau
- ½ čerstvej limetku
- 100 ml sódy
Ingrediencie vložíme do pohára s ľadom a premiešame.
Viac inšpirácii nájdete na www.cointreau.com
Zdroj: Cointreau.com