Ochutnávka Wine&Dine Papillon v Ohnisku

Papillon je motýľ, ktorý na Slovensko priletel z Francúzska. Vinár David Papillon je rodený Francúz (z Bretónska), ktorého láska k Darine priviedla na Slovensko a v obci Devičie (Južné svahy štiavnických vrchov) v roku 2018 začali príbeh nového vinárstva Papillon.

Filozofiou vinárstva je maximálne šetrné spracovanie hrozna, organické ošetrovanie vinohradov a silný dôraz na eleganciu vo víne.

Vinárstvo Papillon – naturálne BIO vína s francúzskou eleganciou zo Slovenska!

Podujatie sa uskutoční v štýle WINE&DINE (snúbenie jedla a vína)

Súčasťou večera bude aj ochutnávka šumivých vín vyrobených metódou petillant naturel, ktorá je staršia ako tradičná champagne výroba.

O párovanie jedla k vybraným vínam sa postará “neortodoxní” tím šefkuchára Michaela Thiryho z konceptu Ohnisku Fire Dinning & Brewbar. DNA ich kuchyne je dym a fermentácia, prastaré techniky, ktoré výrazne oslovujú aj v súčastnosti.

 

Večerom sprevádza samotné vinárske duo Darina a David z vinárstva Papillon.
Tešiť sa môžete na 4-chododovú večeru a 8 druhov vína + prekvapenie v podobe mladého vína ”božolé” ročníka 2023

 

Biele vína:

  • Gonepteryx 2022
  • Sauvignon Blanc 2019
  • Sauvignon Maceration 2020
  • Riesling 2020 (z betónového vajíčka)
  • Pinot Gris 2019 (z betónového vajíčka)

 

Ružové vína:

  • Le Rosé (Pinot Noir) 2022

 

Červené vína:

  • Pinot Noir Voyage

 

Šumivé vína:

  • Bublinky Blanc 2020
  • Bublinky Rosé 2020

 

CENA: 55eur/osoba (v cene ochutnávka a 4 kulinárske chody)
KDE: Ohnisko, Gorkého 9
KEDY: 16.11.2023 (štvrtok) o 18:300hod.

Lístky si môžete zakúpiť cez náš eshop:

https://www.remeselneprodukty.sk/vino/ochutnavka-wine-dine-s-vinarstvom-papillon-v-ohnisku/

Počet miest je obmedzený.

Tešíme sa na Vás!

Recent Related Posts