Vína mesiaca október v Kubbo Selet

Vína mesiaca: Dovolenka v Pohári

Pripomeňte si dovolenkový čas s pohárom vína!

  • Kylie Mingoue Signature Rosé (Francúzsko, Provensálsko) – víno od ikonickej speváčky, ktoré rozospieva aj váš pohár! Elegantná bledoružová farba s príťažlivou, výraznou arómou ružového grepu, vodného melónu a citrónového kvetu. Svieža, suchá a krásne textúrovaná chuť s pikantným ovocím, vedie k dlhému hodvábnemu minerálnemu záveru. Gastronómia: Skúste ako aperitív, s ľahkými predjedlami, šalátmi či darmi mora. Akciová cena: 8.99eur
  • Tinazzi Valpolicella Ripasso (Taliansko) – cuvée Corvina, Rondinella, Molinara. : Bohatá aromatika s prevažne červeným ovocím, najmä višňami, sušenými slivkami a čerešňami. Víno vyrobené tradičnou metódou Ripasso, pri ktorej sa hrozno po vlastnej fermentácii necháva ešte fermentovať na šupkách po víne Amarone. Gastronómia:Výborne sa hodí k červenému mäsu, tučným rybám, ale aj k cestovinám s rajčinovou omáčkou. Akciová cena: 13.99eur
  • Thymiopoulos Vineyards Atma White (Grécko, Naoussa) – cuvée odôrd Xinomavro a Malagouzia. Víno ktoré magazín Decanter ohodnotil 90bodmi! Vo vôni dominancia zrelého žltého ovocia, tropického ovocia, citrusov, melónu a egrešov spolu s dotykmi kvetov a minerálnym záverom. Gastronómia:Výborné s haloumi syrom, šalátmi, darmi mora či rybím carpacciom. Akciová cena: 8,72eur
  • Bolyki Egri Bikáver (Maďarsko) - Víno, ktoré charakterizuje intenzívna purpurová farba a výrazná ovocnosť. Vo vôni dominujú tóny čučoriedok a marcipánu. Chuť je plná, zamatová, ale zároveň zanecháva v ústach pocit ľahkosti. Gastronómia: Tradičný spoločník k červenému mäsu a k divine, hovädziemu mäsu aj pečienke, či kačacine Akciová cena: 8.99eur
  • Bodegas Bhilar El Vedao (Rioja Alavesa, Španielsko) – víno z Top 10 biodynamických vinárstiev sveta podľa magazínu Decanter! Lokálna odroda garnacha z oblasti Rioja Alavesa, ktorá je spracovaná tradičnou metódou šliapaním nohami. Ponúka tóny červenej čerešňe, slivky, paradajok, čierneho korenia, borievky a sušenej levandule. Gastronómia: Skvelo sa spája s grilovanými krevetami s cesnakom alebo s korenistým prepojením Choriza a zemiakov. Akciová cena: 18.99eur
  • Champagne Gremillet Selection Brut (Francúzsko) - Dokonalý predstaviteľ z oblasti Champagne. V bukete nájdete kvetinové stopy akácie a hlohu, ktoré sa prelínajú do ovocných tónov broskyne, hrušky a marhule. Chuť je príjemná a osviežujúca s príjemným vyvážením kyselinky a zrelosti. Gastronómia: Jednoznačne ku kaviáru, ustriciam a k jemným syrom, napr. Brie Akciová cena: 29.90eur!

Vína mesiaca: ORANŽÁDY

Oranžové vína sa prejavujú ako jesenné a zádumčivé. Do dnešného sveta technologických vín vnášajú nový a pritom prastarý pohľad na spôsob výroby vína. Svoje plné telo a čajovo-herbálnu aromatiku získavajú macerovaním na šupkách, tak isto ako vznikajú červené vína, pri oranžových vínach je zdrojom avšak biele hrozno.

TIP: oranžové vína sa výborne hodia na párovanie s jedlom!

V zvýhodnených cenách nájdete tieto vína:

  • Krásna Hora HerrGewurtz (Starý Poddvorov, Morava) Jasná, zlatooranžová farba s jemným zakalením. Vo vôni môžete nájsť ružu a liči s jemným chlebovým nádychom. Chuť je plná s osviežujúcou kyselinou a stopami tropického ovocia. Gastronómia: Príjemná kombinácia s grilovanými kuracími prsiami alebo k syrom s modrou plesňou. Vína z vinárstva Krásna Hora nájdete vo viac ako 50michelín reštauráciach po celom svete!
  • Pivnica Čajkov Godfather (Čajkov) - Elegantný a nebezpečný gentleman – Don Corleone “Godfather”! Výrazný a krémový Pinot Gris, ktorý vyzrieval pod florom. Excentrická minerálna linka a jemná slankavosť. Pinot, na ktorý sa nezabúda. Gastronómia:Tip od Vinára – šafránové rizoto aosso bucco. Skúste aj zeleninové polievky, risotto, cestoviny s hubovými omáčkami. Marek Uhnák svojimi autentickými vínami sa dostal do prestížnych michelín reštaurácii po celom svete!
  • Víno Vdovjak Sabra Cadabbra (Veľká Tŕňa, Tokaj) cuvée lipoviny a rizlingu vlašského, ktoré zrelo 2 roky v amfore z toho jeden so šupkami! Víno, ktoré zastaví čas a ktoré ponúkne sviežosť bieleho vína kombinovanú sovocnosťou adlhšou tanínovou dochuťou červeného vína s minimom síry. Čajové tóny akorenistosť typické pre oranžové vína sú zachované. Gastronómia: Jahňacie mäso, pečený baklažán s orieškovou posýpkou, prípadne bulgur so syrom halloumi
  • Z Winery Rulandské Šedé (Želovce) - Nefalšovaný, naturálny Ruland šedý voranžovom prevedení. Veľmi ľahko piteľné víno, ktoré macerovalo 14 dní na šupkách. Bez pridanej síry a čírenia je toto víno ideálne aj pre vegánov a alergikov. Gastronómia: Ladí s jedlami ako je karí, grilované bravčové mäso, či grilovaná zelenina.

+ dvojička remeselných vín od C Winery (Strekov)

  • C Winery Alibernet (Strekov) - Víno tmavočervenej výraznej farby. Plné telo s výbornou štruktúrou. V ústach zanechá plnú chuť bobulí červeného ovocia, čerešní, černíc, zaujímavé taníny. Gastronómia:Výborne sa hodí k červenému mäsu, ideálne k bravčovým rebierkam, či ku grilovanej krkovičke. Vyskúšajte aj k tučným rybám.
  • C Winery Rizling Vlašský (Strekov) - Rizling zo Strekova, ktorý je iskrivo svieži s tónmi horkých mandlí a lipového kvetu. Chuť je šťavnatá s príjemnou minerálnou stopou a decentnou dochuťou zeleného jablka a citrusových plodov. Gastronómia: Ideálne k bielemu mäsu, rybám aj v pikantnej úprave, grilovaná zelenina.
Beaujolais už 17.11.2022 – predobjednajte si ho vo výhodnej cene
Domaines Chermette Pierre-Marie Chermette vyrastal na viniciach Saint Vérand, ktoré sa nachádzajú v juhozápadnej časti Beaujolais v oblasti Pierres Dorées. Vinárska tradícia jeho rodu siaha až do 16. storočia. Študoval enológiu na Dijonskej univerzite, kde promoval v roku 1980. Po ukončení štúdia sa vrátil domov a vložil celé svoje srdce do rodinného podniku. Spolu s manželkou Martine Chermette vedú vinárstvo od roku 1982. Vinárstvo vlastní 28 hektárov odrody Gamay a 1 hektár Chardonnay.
  • Najväčším pokladom sú vinohrady vysadené na žulových pôdach v najprestížnejších polohách Cru de Beaujolais – Fleurie, Moulin a Vent, Saint-Amour a Brouilly. Vinárstvo pri výrobe svojich vín dôsledne zachováva tradície Beaujolais. Dôraz je kladený na zachovanie individuality každého vína s odkazom na špecifiká jednotlivých terroirov. Fermentácia prebieha vďaka kvasinkám z vinohradov a vína sú pred plnením len veľmi jemne filtrované, aby vynikol ich prirodzený výraz. Vinárstvo sa radí k absolútnej špičke celého regiónu Beaujolais. Mottom vinárstva je “Iný pohľad na Beaujolais”. Ako prvý v histórii vyprodukovali Beaujolais Primeur bez pridania cukru a sprievodca La Revue du Vin de France – Najlepšie vína Francúzska ich ako jediný podnik z Beaujolais ohodnotil dvoma hviezdami. Ich produkciu komentoval: “V tejto kvalite neexistuje prakticky žiadne zrovnanie, hĺbka a definícia radí vína z Domaine du Vissoux na absolútny vrchol pyramídy Beaujolais”.
  • V Domaines Chermete mladé Beaujolais nie sú na sviatok mladých vín nijak špeciálne pripravované. Predstavuje len výber sudov s najovocnejšími a najviac prístupnými vínami v danom období.
  • Beaujolais Primeur Les Griotes 2022 - Hrozno zberané v vinohradov vinárstva v bio režime. Les Griotes je typickým predstaviteľom mladých Beaujolais.  Je priame, hladké, ľahko sa pije, otvára sa sviežosťou a chuťou červeného ovocia. V polovici októbra majiteľ vinárstva Pierre-Marie Chermette vybral najdlhšie cuvée s najvýraznejšou ovocnosťou pre svoje Les Griotes. Časť hrozna pre toto víno bola zberaná z oblasti Bois d’Oingt, dodala mu jemnosť a ovocnosť. Druhá časť je zo Saint Vérand, hrozno zo žulovej pôdy prinieslo do vienka jemné taníny, štruktúru a závan minerality. Základná cena 10.99 €, pri rezervácii do 15. októbra 2022 zvýhodnená cena 9.49 €!
  • Beaujolais Primeur Rosé Les Griotes 2022 Hrozno zberané v vinohradov vinárstva v bio režime. Les Griotes Rosé je víno neprekonateľnej sviežosti. Hrozno pre toto víno pochádza z oblasti Bois d’Oingt, ktorá mu dodáva jedinečnú jemnosť a ovocnosť. Víno maceruje 1 až 2 dni, produkuje sa bez pridania cukru. Prvý krát bolo vyprodukované v ročníku 2011. Základná cena 10.99 €, pri rezervácii do 15. októbra 2022 zvýhodnená cena 9.49 €!
  • Beaujolais Primeur Origine Vieilles Vignes 2022 Hrozno pre produkciu tohto vína pochádza zo 4 hektárovej vinice v Bio režime v Saint Vérand. Vinohrad je juhozápadne orientovaný, starý 40 až 85 rokov a rastie na žulovej pôde, čo dodáva tomuto cuvée jeho legendárnu sýtosť a nádych minerality. Je prvým Primeur v histórii oblasti Beaujolais, ktoré bolo vyprodukované bez pridania cukru. Víno 5 dní maceruje, vyrába sa výlučne bez pridania cukru a následne zreje v starých dubových sudoch. Na vrchole je do jedného roka. Počas zimy sa dokonca zlepšuje a je skvelým spoločníkom pri vítaní jari. Základná cena 13.49 €, pri rezervácii do 15. októbra 2022 zvýhodnená cena 11,49 €!
  • Beaujolais Primeur Origine Vieilles Vignes Non filtré 2022 Hrozno pre produkciu tohto vína pochádza zo 4 hektárovej vinice v Bio režime v Saint Vérand. Vinohrad je juhozápadne orientovaný, starý 40 až 85 rokov a rastie na žulovej pôde, čo dodáva tomuto cuvée jeho legendárnu sýtosť a nádych minerality. Je prvým Primeur v histórii oblasti Beaujolais, ktoré bolo vyprodukované bez pridania cukru. Víno 5 dní maceruje, vyrába sa výlučne bez pridania cukru a následne zreje v starých dubových sudoch. Plnené bez čírenia a filtrácie. Základná cena 13.99 €, pri rezervácii do 10. októbra 2022 zvýhodnená cena 11.90 €!
Rezervácie píšte na info@kubboselect.sk
{víno bude dostupné k odberu od 16.11.2022)
Na zdravie priatelia!
Víno je odpoveď!
Recent Related Posts